Fahatású műanyag ablak a klasszikus megjelenésért

műanyag ablak

Fahatású műanyag ablak a klasszikus megjelenésért

Gyakran előkerül az a dilemma, hogy fa vagy műanyag nyílászárót érdemes-e választani, illetve hogy melyiknek mi az előnye, hátránya. A funkcionális szempontok (pl. tartósság, szigetelés, karbantartás) és a kedvező árfekvés egyértelműen a műanyag ablak felé mozdítja a képzeletbeli mérleget.

Van azonban egy nyomós érv, ami eddig nehezen tudta a fa nyílászáró exkluzivitását megtörni. Ez pedig maga a fa esztétikus látványa és természetes kisugárzása. Ennek kétségtelenül nagy vonzereje van, de miért ne lehetne ezt a műanyag ablakok esetében adaptálni?

Úgy tűnik, ez a kérdés egyre több vásárlóban is megfogalmazódik, mivel a famintázatú műanyag ablakok iránti kereslet folyamatosan növekszik. Ahogy például a laminált padlóknál vagy az autó fabetéteknél egyre élethűbb fahatásokat valósítanak meg, ugyanígy a műanyag nyílászárók is igen fejlett technológiára képesek.

Rengeteg különleges mintázatú és színárnyalatú fafelületeket ki lehet már nyomtatni, ráadásul a textúrát is képesek olyan érzékenyen megformázni, hogy látványra, illetve érintésre is a fa hatását hívja elő bennünk. Hogy még tovább menjünk, az otthonunkba akár egyedi párologtatót is helyezhetünk, így még a fa illat „pótlása” sem lehet akadály.

Az egységes és stílusos megjelenés fokozása érdekében a műanyag ablak színe, mintázata a parkettához, bútorokhoz és egyéb fafelületekhez is igazítható. Összefoglalva tehát, az elején vázolt dilemma ma már egyértelműen feloldható, így egyszerre magunkévá tehetjük a fa nyílászáró és a műanyag ablak összes előnyét, szépségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük