Műanyag ablak műanyag üveggel?

műanyag ablak világos nappaliban

Műanyag ablak műanyag üveggel?

Amikor a műanyag ablak beszerelésére gondolunk, azonnal egy olyan kép jut eszünkbe, ahol óvatosan cipelik az ablakokat a helyére. Azonban nem csak üvegből lehet az ablak üvege. A műanyag üvegezés még nem annyira ismert, de egyre felkapottabb. Előnyösebb üveg helyett akril üveget tenni a műanyag ablakokba?

Az akril egyik előnye, hogy közel 10 %-kal jobb a fényáteresztő képessége, mint az üvegnek. Míg a hagyományos üveg esetén az átláthatóság az üvegvastagság vagy a rétegződés hatására csökken, az akril üveg ugyanolyan hatékonysággal ereszti át a fényt, ha vastag, mint amikor vékony lenne. Ezen optikai előnye miatt érdemes akrilt tenni a műanyag ablakba.

A műanyag ablak szerkezete tartós, azonban a benne lévő üveg törékeny. A műanyag üveggel ezt a veszélyt is elháríthatjuk, mivel tartósabb és nehezebben törik. Előszeretettel javasolják gyerekek mellé, hiszen ha meg is történne a baj és összetörik az akril, nagy és tompa darabokra törik pici, éles szilánkok helyett. Az anyag nem csak tartós, de könnyebb is és kevésbé sűrű, mint a hagyományos üveg. Ez könnyíti a szállítását és a vágását is. Kifejezetten ajánljuk olyan ablakokhoz, amiknek szokatlan formája van, mert az akrilt könnyedén formára lehet vágni.

Kérdésként felmerülhet az anyag minősége és hatékonysága. A műanyag ablak akril üveggel évekig ugyanolyan szép marad (karbantartással), nem kell tartanunk a besárgulástól. Az üveghez képest, a műanyag üveg 20 %-kal hatékonyabban tartja kint a hideget és a meleget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük